Nå går platebransjen til søksmål mot Telenor for at de ikke sperrer tilgangen til The Pirate Bay. Dagbladet skriver at dersom IFPI vinner fram kan det føre til internett sensur i en større skala. Det hadde vært utrolig synd om en sak hvor som bygger på at en bransje ikke vil fornye seg og vil redde seg ved å sperre konkurrenter ute fører til at det frie internett slutter å eksistere. Forstår godt argumentene til platebransjen, men de kunne ikke vært mer feil fundert. En bedrift/bransjes største fare er umodne substitutter, dersom ikke disse takles tidlig er en konkurs i den eksisterende bedriften/bransjen meget sannsynlig. Det er nettopp det som skjer her. Platedistributørene har sovet de siste ti årene og har ikke innsett at de må møte konkurransen fra piratkopiert materiale. Istede har de holdt på det gamle kjente og prøvd, uten særlig hell, å bekjempe priatene i rettsalene. Dette har kostet artistene, og dem selv, dyrt uten at de kan vise til store effekter. Dette har skjedd med mange produkter mange ganger opp gjennom historien. Seilskip ble erstattet med dampskip, kanaler med jernbane, osv, osv. Kassetter var en kjempehit, men når cdene kom varte det ikke lenge før kassettene var helt borte. De som ikke trodde på cden, men forstatte kun med kassetter gikk konk. LP var også viktig før cden kom, og forsvant nesten helt. Nå har imidlertid LPen kommet tilbake i butikkene igjen.

Det nytter ikke å omgå konkurranse. Det burde noen av de økonomene i platebransjen skjønne. Eller har de bare advokater som tenker lover der? Er økonom selv, så den tankegangen har ikke jeg.  Den beste måten å møte konkurranse er å lage ett bedre produkt, dvs pris, kvalitet, tilgjenglighet.

Teknisk Ukeblad har en artikkel som treffer veldig god, anbefalt lesning!